Fotograaf in Overijssel voor opdrachtgevers door heel Nederland 

Ik ben Kim Kok (1981), fotograaf in Overijssel. Vanuit deze mooie omgeving werk ik fulltime als fotograaf voor opdrachtgevers door heel Nederland. Dat doe ik op locatie, met mijn mobiele studio en vanuit mijn eigen studio in de Kop van Overijssel (regio Zwolle-Steenwijk).

Mijn achtergrond 

Ik ben geboren en getogen in Nijmegen. Daar begon ik in 2007 oorspronkelijk als grafisch vormgever, na de opleiding Grafische Vormgeving. Ik had meerdere banen in de grafische sector, maar ik wilde meer en ging fotograferen. Als fotograaf ontdekte ik pas wat ik écht zocht. Ik doorliep de Fotovakschool en ontwikkelde mijn eigen stijl. Mijn achtergrond als vormgever en ervaring met beeldbewerking komen daarbij goed van pas. 

Stijl: veel menselijke en verhalende foto’s 

Als fotograaf zoek ik naar de puurheid en authenticiteit van mensen en ik verbeeld graag échte verhalen. Dat zie je terug in mijn portretten van mensen, in mijn werk als storytelling fotograaf en mijn projecten rond maatschappelijke thema’s. Het is ook zichtbaar in mijn specialismen, zoals: de zorg en de zakelijke fotografie. Naast reportages staan daarin vaak de menselijke beelden centraal.  

In mijn beelden werk ik graag met weinig scherptediepte (het centrale onderwerp scherp, de omgeving onscherp). En als het even kan met een robuuste uitstraling in de bewerking. En door conceptueel te werken en de kleurstelling van beelden op elkaar af te stemmen ontstaan vaak duidelijke series. 

Nauwe samenwerking met klanten 

Ik zoek graag nauwe en duurzame samenwerking met mijn opdrachtgevers. Ik kom langs voor een gesprek, waarin we samen de aanpak van een opdracht bespreken. Daarna maak ik een voorstel met de planning. Hierin verwerk ik uiteraard ook de input van de opdrachtgever. 

Extra troef als coach 

Vroeger wilde ik ‘alles’ worden. Dat zei ik als kind letterlijk. Door mijn brede interesse was ik ook een tijd hard op weg. Zo ben ik ook afgestudeerd als sociaal-pedagoog met als specialisme: coaching. Als fotograaf ontdekte ik alsnog mijn focuspunt. Daarbij komt het coachen wel heel goed van pas. Waar nodig bij het coachen van opdrachtgevers om samen de insteek van een fotoproject te bepalen. En uiteraard bij het coachen van de mensen voor de camera. Daardoor voelen zij zich prettig, komen zij beter tot hun recht en worden hun beelden persoonlijker en krachtiger.  

Zo werd ik fotograaf in Overijssel  

Opgegroeid in Nijmegen bracht de liefde mij noordelijker. Zo werd ik fotograaf in Overijssel. Vanuit de rustige, natuurrijke omgeving van Sint Jansklooster werk vooral voor zakelijke opdrachtgevers (soms ook particulieren) door heel Nederland. Voor hen ben ik het meest op pad in Noord- en Oost-Nederland als fotograaf op locatie. Daarnaast heb ik mijn eigen studio en kantoor aan huis.  

Fotograaf in Overijssel

Meer weten? Stuur mij e-mail!

Ben je benieuwd naar mijn zakelijke portretfotografie? Of zoek je een fotograaf voor bedrijfsreportages? Bekijk ook mijn redactionele fotografie, of kijk hier wanneer je wat meer informatie wilt over wie ik ben als fotograaf voor een portret.