Van reportage fotograaf restaurant naar foodfotografie

Als bedrijfsfotograaf en reportage fotograaf voor een restaurant in Overijssel heb ik onlangs een nieuwe ontdekking gedaan: foodfotografie! Een bijzonder specialisme in de fotografie waar ik me zeker verder in ga verdiepen.

Het geluk van een reportage fotograaf

Recent maakte ik voor het bijzondere restaurant Robuust in Vollenhove een bedrijfsreportage. Van de mensen die er werken, de gerechten die zij maken en hoe zij dat doen. Nadat ik twee dagen op verschillende momenten als reportage fotograaf mocht meekijken in de keuken en het restaurant, kreeg ik enorm veel respect voor dit vak. Al voor de eerste gasten er zijn, wordt er al enorm veel gedaan. En als het restaurant eenmaal volloopt, is het echt presteren onder druk! 

Door een goede rolverdeling verschijnen de verrassende gerechten als culinaire kunstwerken voor de klant en ze worden vriendelijk geserveerd. Ik heb het zelf mogen proeven en ervaren en heb er nu een favoriet restaurant bij, na deze reportage fotografie. Ook bijzonder voor dit restaurant is dat ze naast goede wijn ook een bijzondere collectie met speciaal-bieren serveren. Niet alleen de standaard speciaal-bieren. Tot zover mijn tip.

Foodfotografie

Naast mijn specialismen als fotograaf voor bedrijfsfotografie, (zakelijke) portretfotografie en redactionele fotografie ontdekte ik tijdens deze opdracht ook de foodfotografie als interessante ‘niche’. Ik had hier wel enige ervaring mee, maar ervaarde tijdens deze opdracht dat ik een enorme boost kreeg, tijdens het maken van de beelden. Mijn professionele ontwikkeling laat ik graag leiden door dit soort signalen. Ik wil dus ook zeker meer gaan doen met de voedselfotografie voor restaurants.

In dit geval kreeg de foodfotografie ook al snel een vervolg. Nadat de opdracht was afgerond, kwam er al snel de vraag voor een extra beeld. Voor een artikel van het magazine Hopster was een extra foodfoto gewenst. Er wie zegt daar nou ‘nee’ tegen, met zulke mooie gerechten? Er werd weer een mooi kunstwerk geserveerd en ik kon de setting kiezen om dit beeld te maken. Het restaurant, het magazine en ik waren erg tevreden met het eindresultaat. Dat zie je hieronder. Zo kreeg deze reportage fotografie een mooi vervolg.

Wordt vervolgd

In de foodfotografie ga me zeker verder in verdiepen. Tot ik kan zeggen dat ik er een nieuwe specialiteit bij heb. De voortgang zal ik af en toe delen, compleet met mijn ervaringen en tips waar je bij foodfotografie rekening mee moet houden. Zo kan ik mijn inspiratie misschien ook doorgeven!

Weten wat ik voor jou kan betekenen? Stuur mij een mailtje voor meer informatie.

Of neem eens een kijkje bij mijn werk als fotograaf voor bedrijfsreportages.

reportage-fotograaf
reportage-fotograaf