Portretfotografie zakelijk: het hoeft echt niet meer zo stijfjes  

Zakelijke portretfotografie is de laatste jaren steeds belangrijker geworden in de communicatie van bedrijven en organisaties in onze visueel ingestelde samenleving. Op websites, LinkedIn, sociale media en gedrukte communicatiemiddelen willen organisaties hun verhaal vertellen en dit ook visueel goed ondersteunen. Hoe je de portretfotografie zakelijk goed neerzet, verschilt per situatie en organisatie. Ik laat het zien in dit actuele praktijkvoorbeeld. 

Portretfotografie zakelijk: welke stijl past bij jou?

Er zijn verschillende stijlen in zakelijke portretfotografie. Best logisch ook, want er zijn veel verschillende soorten bedrijven die allemaal hun eigen cultuur en kenmerken hebben. Dat willen en durven bedrijven tegenwoordig ook steeds meer te laten zien. Daardoor hoeft een zakelijk portret tegenwoordig niet meer zo standaard en ‘stijf ’ te zijn, zoals vroeger vaak gebeurde. Het kan juist verassend zijn en echt laten zien wie je bent, wat je doet of waarom je dat doet. Als bedrijfsfotograaf vraag ik daarom altijd aan de geportretteerde hoe hij of zij wil overkomen.  

Dat kan soms even een zoektocht zijn. Ik stel je deze vraag niet direct, maar voer eerst een uitgebreid gesprek om te ontdekken wie je bent en waarom je doet wat je doet. Ik zoek graag naar drijfveren en kan ook meedenken en coachen om de beoogde uitstraling te realiseren bij jouw zakelijke portret.

Voorbeeld zakelijk portret 

Een voorbeeld uit mijn praktijk als fotograaf in Overijssel. Recent mocht ik Annerieke Otten portretteren voor haar nieuwe website. Annerieke is een zelfstandig ondernemer en specialist op het gebied van fondsenwerving en subsidies. Hierover geeft zij advies voor beleid en producties van culturele instellingen. Dat doet ze niet voor niets, want was als kind was ze al dol op theater. En nu is ze vaak werkzaam bij verschillende theaters in Nederland. Zo kwamen we al snel op een goed idee voor authentieke portretfotografie die zakelijk is, maar zeker niet stijf. Dit past echt bij haar! 

Wat past bij jou?

Ben jij ook toe aan nieuwe zakelijke portretfotografie? En heb je een favoriete plek of activiteit die jou verbindt met wat je doet in je werk? Stuur gerust vrijblijvend een e-mail om snel te onderzoeken of we jouw portretfotografie zakelijk passend en authentiek kunnen neerzetten. Dit kan eventueel ook een serie beelden worden met meerdere collega’s.  

Zakelijke portretfotografie
Portretfotografie zakelijk
Portretfotografie zakelijk