Fotograaf portret: menselijke beelden met karakter

Op zoek naar een fotograaf voor een portret? Als fotograaf ben ik altijd op zoek naar de puurheid en authenticiteit van mensen. En hoe ik dit onderscheidend kan verbeelden. Ik ben daarom gespecialiseerd als portretfotograaf, zowel voor particulieren als zakelijke portretfotografie. Ik maak deze foto’s op locatie (binnen en buiten) of in mijn eigen studio in de Kop van Overijssel (regio Zwolle-Steenwijk).

Fotograaf portret én coach

Voor een serie portretten zoek ik samen met de opdrachtgever naar de juiste insteek. Ik ben benieuwd naar jouw ideeën en door mijn achtergrond als coach stel ik vragen om samen een sterk beeldidee te vormen. Daarmee gaan we aan de slag. Ook tijdens het fotograferen kan ik je coachen. Veel mensen voelen zich daardoor snel op hun gemak voor de camera, ook als ze hier weinig ervaring mee hebben. 

Ik heb een voorliefde voor tonen van puurheid en karakters in authentieke beelden. Dat betekent niet dat we per se ‘naturel’ werken. We kunnen soms ook wat extra doen met de omgeving, attributen of make-up om persoonlijke kenmerken te accentueren. 

Portretfotografie buiten of binnen

Mijn portretfotografie kan buiten en binnen worden uitgevoerd. Met mijn mobiele studio kan dat overal in Nederland, bijvoorbeeld op een bijzondere locatie. Daarnaast maak ik als portretfotograaf ook portretten in en rond mijn eigen studio in Sint Jansklooster. Hier biedt de waterrijke natuur in de buurt ook veel mogelijkheden voor portretfotografie buiten. Voor Annerieke Otten (training en advies) maakte ik in mijn studio een serie portretten en aansluitend een serie buiten in het Nationaal park De Weerribben-Wieden.

Hoe werkt het verder? 

Wat kun je verder verwachten van mij als fotograaf van jouw portret? Dat is uiteraard afhankelijk van het soort opdracht. Ik maak altijd meerdere foto’s, waaruit je kunt kiezen. Dat is ook handig als je de foto’s voor meerdere doeleinden wilt gebruiken. Een zakelijke portretfoto voor een bedrijfsprofiel gebruik je immers anders dan een privé portret. Na de selectie van foto’s zorg ik voor de eindbewerking. Daarna ontvang je de portretfoto’s digitaal of in afgedrukte vorm als dat gewenst is. 

Heeft u nog specifieke wensen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Stuur mij een e-mail!